Flevostar Almere dringend op zoek naar zweminstructeurs

24 juni 2019 06:40

ALMERE – Flevostar Almere, de zwemvereniging voor mensen met een beperking en hun naasten, is dringend op zoek naar zweminstructeurs. “Wij zoeken mensen die hiertoe bevoegd zijn, of hun bevoegdheid willen halen, en die bereid zijn om op vrijwillige basis zwemles te komen geven”, vertelt vrijwilligerscoördinator Jan Biemolt.


Flevostar bestaat al ruim 30 jaar in Almere. De zwemvereniging telt 150 leden, van jong tot oud. Biemolt: “Elke woensdagavond komen er tussen 18.00 en 20.00 uur ongeveer 100 leden bij ons zwemmen in het zwembad aan de Bachweg in Muziekwijk.” Bij Flevostar Almere wordt uitsluitend gewerkt op vrijwillige basis. “Zo hebben we vijftien vrijwillige toezichthouders en vier mensen die bevoegd zijn om zwemles te geven. We zijn dringend op zoek naar meer zweminstructeurs, of mensen die hun bevoegdheid willen halen, en die bereid zijn om op vrijwillige basis les te geven aan kinderen die net even iets meer aandacht en aanmoediging nodig hebben dan andere kinderen."

Subsidie en sponsors

Flevostar Almere kwam begin dit jaar in het nieuws toen de gemeente Almere besloot geen subsidie meer te verstrekken. "Dat lijkt nu opgelost. De gemeenteraad heeft aangegeven dat zij onze vereniging zeer waardevol vindt en we hebben inmiddels de toezegging gekregen dat er voor volgend jaar weer een subsidiebedrag zal worden toegekend. Dat is heel goed nieuws”, aldus Biemolt.
"Verder hebben we gelukkig een aantal sponsors gevonden, zoals de Johan Cruijff Foundation en de Rabobank. Ook hebben we een samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur, om kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben de mogelijkheid te kunnen bieden om bij ons te komen zwemmen”, vertelt Biemolt. "En daar wringt nu de schoen. De aanmeldingen voor het zwemdiploma A overstijgen de beschikbare plekken. Daarom zijn we nu op zoek naar vrijwillige zweminstructeurs."
Wie interesse heeft kan contact opnemen via het mailformulier op de website van de vereniging: https://flevostar-almere.nl. Of bel met de vrijwilligerscoördinator Jan Biemolt: 06-20091795.

Gerelateerd

Ondernemersplein Gemeente Almere
Arbodienstverlening 2.0