Filosofie in de nieuwe bibliotheek

06 april 2011 05:00

STAD CENTRUM - De nieuwe bibliotheek organiseert in april twee activiteiten met het accent op filosofie. Dinsdag 5 april start de vierdelige cursus 'Het echte leven; authentiek of niet' door Marinus de Baar. Woensdag 27 april komt stand-up filosoof Roland van Vliet naar de nieuwe zaal in de bibliotheek in Almere Stad om doodgewone kwesties die toch door de geest blijven spoken met zijn publiek te bespreken.


De vierdelige cursus wordt gegeven op 5, 12, 19 en 26 april in het nieuwe lokaal in Almere Stad. De cursus wordt gegeven in het nieuwe lokaal in Almere Stad, aanvang 13.30 uur. De kosten zijn € 55,- voor leden en € 62,50 voor niet-leden. Marinus de Baar neemt zijn cursisten mee op een zoektocht naar wat echt en authentiek is: van de Romantiek met haar verlangen naar authenticiteit naar Nietzsche die de schijnheiligheid van de samenleving aanklaagde. En via Heidegger met zijn pleidooi voor een waarachtig leven naar de filosofen van de Frankfurter Schule uit de jaren zestig.
Het optreden van Roland van Vliet start om 20.00 uur. Hij nodigt het publiek uit om uitdagende vragen te stellen over het leven, waarop hij direct een antwoord geeft. Vliet iedereen mee op een ontdekkingsreis door de geest en door de tijd. Deze avond heeft de lengte van een voetbalwedstrijd: twee keer drie kwartier met kans op verlenging. De toegang is 6,50 euro voor leden en 8,50 voor niet-leden.