Film over leven met dementie

30 maart 2011 05:00

ALMERE - Dementie is een ingrijpend ziektebeeld dat veel vragen oproept. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan. Het Alzheimer Café in Almere is zo'n plek, het is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. In het Alzheimer Café van Almere wordt maandag 4 april de indrukwekkende documentaire Benjamin & de Anderen over dementie getoond.


Vier hoofdpersonen, ieder met een vorm van dementie, worden in de documentaire gevolgd. Ze wachten niet lijdzaam af wat de ziekte hen brengt en met hen doet. Ondanks het feit dat hun mogelijkheden steeds minder worden, blijven ze proberen te communiceren met de wereld om hen heen. Na de pauze is er volop gelegenheid voor discussie en om vragen te stellen aan de aanwezige hulpverleners en aan elkaar.
De zaal is open vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19.30u en eindigt om 21:30 uur. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Het Alzheimer Café is in Verpleeghuis Polderburen, Schietwilgsingel 2 in Almere. Neem voor meer informatie contact op met Lenny Achthoven, tel 036-5454660.