Figuranten gezocht voor dramaserie Vliegende Hollanders

14 juli 2019 08:08

LELYSTAD – Er wordt een grote groep figuranten gezocht voor de dramaserie Vliegende Hollanders. De serie speelt zich af tijdens de begindagen van onze commerciële luchtvaart en er wordt ook gefilmd bij Lelystad Airport en het Aviodrome.

 

De achtdelige serie is naar verwachting in het najaar van 2020 te zien bij AVROTROS op NPO 1. In het verhaal staan vliegtuigbouwer Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en oprichter van de KLM Albert Plesman (Daan Schuurmans) centraal. Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om Nederland tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.
Er wordt een flinke groep figuranten gezocht van alle leeftijden, die in de periode vanaf ongeveer 6 september 2019 tot 16 september en een periode in oktober één of meerdere dagen zouden kunnen figureren in Lelystad bij het Aviodrome en/of Lelystad Airport.

Kostuums

De serie speelt zich af in de periode1913-1934. Je gaat als figurant dus even helemaal mee terug in de tijd en wordt daar ook naar gekleed. Mannen mogen niet langer zijn dan 1.82 m en maximaal maat 52/54 hebben, dit vanwege de kostuums uit die tijd. De dames maximaal 1.73 lang en maximaal confectiemaat 40/42. Er is catering aanwezig en iedere figurant krijgt 35 euro onkostenvergoeding per dag.


Belangstellenden kunnen hun gegevens, m/v, leeftijd, maten en recente foto mailen naar vliegendehollanders@figuratie.nu. Inschrijven kan ook via www.figuratie.nu. De regisseur maakt uiteindelijk zijn keuzes uit de figurantendatabase.

Gerelateerd

X