Fietsrecensie Haven – Stad via het Oor

14 mei 2019 11:48

Nieuwe route geen snelfietspad

Door Robert Mienstra

ALMERE - “Voor de fietsers en voetgangers uit Haven is het helemaal geen feest om via het nieuwe ‘Oor naar Stad te fietsen”, schrijft een lezer. “De verbinding met Stad is nu twee keer zo lang met steile hellingen en gevaarlijke haakse bochten bij kruisingen. Vroeger reed ik altijd soepel rechtdoor lang McDonalds, maar nu moet je daar naar rechts onder een tunneltje door en dan links langs een dreef.”

 

Recensie


Tijd voor Almere DEZE WEEK om op de fiets te stappen voor de proef op de som. Vanuit de Muidergouw lijkt het fietspad linksaf richting McDonalds weer open te zijn, maar al snel stuit ik op een hek. Omkeren en inderdaad – zoals de lezer schrijft – onder een tunneltje door en dan linksaf. Het fietspad is nagelnieuw en de e-bike maakt een zingend geluid. Lekker snel doorfietsen is er helaas niet bij. Het fietspad slingert over de busbaan en een lange helling richting ’t Nieuwe Oor doemt op. Toegegeven, in standje 4 op de e-bike is het een makkie. Op het viaduct verandert het fietspad in een stuk wit beton zonder belijning. Maar dan, rechtsaf is mogelijk, en rechtdoor.

U-bocht


Eerst maar rechtdoor geprobeerd, heuvel af. Aan het eind kruist het fietspad de autoweg. De verkeerslichten werken nog niet en werkverkeer blokkeert vrolijk de route. Dus vol in de remmen. Het pad volgend kom ik in een onduidelijk deel van Stad ter hoogte van de Deurnestraat. In ieder geval niet op een fietspad.
Omkeren en op ’t Oor de route rechtsaf eens proberen. Behoorlijk stijl naar beneden. Aan het eind is een U-bocht van 180 graden. Gruis op de weg doet de banden slippen. Voorzichtig remmen en afstappen is hier wijsheid. Het fietspad komt vervolgens uit op het parkeerterrein bij restaurant Onderweg. Tijd voor een bak koffie dan maar.
Van een snelroute Haven – Stad is inderdaad geen enkele sprake. Voor het gevoel rijd ik om. De oude route langs McDonalds via het Fontanapad die niet meer bestaat, kwam snel en soepel uit op het fietspad langs het Weerwater richting Stad.

Gerelateerd

Woodstock
Garagebox
X