Fietspad zonder begin en eind

05 augustus 2020 15:00

Door Robert Mienstra

HAVEN – Tussen de Oude Waterlandseweg en het Pedersenpad ligt vlak langs de A6 een fietspad. Komende vanaf de Oude Waterlandseweg ligt er een sloot dwars over het nieuw ogende fietspad. Voor fietsers geen bezwaar, die creëren een olifantenpaadje. Waar gaat dit fietspad heen?

Aan het eind van het fietspad ligt weer een obstakel op zo'n 30 meter van het Pedersenpad, een zandheuveltje. Maar ook hier laten de fietsers zich niet kennen, ook hier loopt een olifantenpaadje. Het fietspad oogt nieuw en voorziet ondanks de afsluitingen duidelijk in een behoefte om vanaf de Steiger direct door te fietsen naar bijvoorbeeld het Fongerspad, om zo snel naar Filmwijk te fietsen of richting het kasteel.

Fietspaden die plotsklaps eindigen horen bij de geschiedenis van Almere. In de begintijden van de stad was het schering en inslag dat fietspaden in de middle of nowhere ophielden. Een fietspad dat geen begin en geen eind heeft is nieuw in deze geschiedenis. Maar fietsers weten daar dus wel een mouw aan te passen.

'Begin' en 'eind'. (Foto's: Almere DEZE WEEK)