Fietspad langs Stadhuis afgesloten

14 oktober 2020 11:20

Door Robert Mienstra

STAD – Het fietspad langs het stadhuis tussen de Landdrostdreef en het Stadhuisplein is afgesloten. Op het parkeerterrein naast het fietspad zijn de bouwwerkzaamheden voor het appartementsgegebouw de High Note begonnen. Boa's controleren streng op fietsers en brommers die over het naast liggende voetpad toch naar het Stadhuisplein en het centrum willen rijden. De fietsenstalling aan de Schrijverstraat is slecht bereikbaar.

Het fietspad geldt als een van de drukste fietspaden van Stad. Zoals het er nu voor staat, zal het lange tijd niet gebruikt kunnen worden. Er is een omleidingsroute aangegeven maar die voert wel erg ver over het parkeerterrein van het politiebureau. De makkelijkste omleidingsroute is door om het stadhuis heen te rijden. Komende vanuit Filmwijk kunnen de fietsers het beste linksaf gaan voor de achteringang van het stadhuis langs, meteen na het stadhuis rechtsaf en daarna bij de Stadhuispromenade weer rechtsaf richting Stadhuisplein. Dat is een paar honderd meter om. Zo is ook de fietsenstalling aan de Schrijverstraat ook makkelijk te bereiken.

De Boa's waren niet gecharmeerd van de meekijkende journalist. Die moest 'wegwezen'. Dat deed hij schoorvoetend, niet nadat hij een foto had genomen waarop een brommer met een stapel kranten achterop werd aangehouden. Die mocht echter daarna doorrijden.

Boa's in actie naast het afgesloten fietspad. (Foto: Almere DEZE WEEK)