Festival Via Musica met intiem programma in Goede Rede

03 augustus 2020 14:45

HAVEN CENTRUM - De organisatie van Via Musica is blij om te kunnen melden dat festival Via Musici door kan gaan. "We hebben als organisatie behoorlijk gepuzzeld, maar het kan en we doen het." Het publiek is weer van harte welkom, zowel op de diverse locaties in Flevoland, als digitaal.

Het jaarlijkse festival klassieke muziek heeft dit jaar een bijzonder thema. "Bij de hele programmering hebben we ons laten inspireren door de dichter Goethe", aldus de organisatie.

"Muziek geschreven door tijdgenoten, zoals Beethoven, Brahms of Schumann en muziek die geschreven is op zijn teksten. Goethe hield van vrouwelijk schoon en ook dat aspect komt terug, in het programma Goethes Vrouwen." Sander Zwiep van Radio 4 zal als presentator het programma toelichten voor de luisteraars thuis.

Goede Rede

Op vrijdag 7 augustus zijn er drie concerten in Goede Rede:

-14:00 uur; Duo Meri Khojayan (viool) en Robert Poortinga (piano) spelen 'Goethes tijdgenoten', sonates van Beethoven, Schumann en Brahms.

-16:30 uur; Tobias Borsboom (piano) speelt 'Goethes werk op muziek', pianomuziek die een link heeft met het werk van Goethe, zoals Erlkönig (Schubert), de Mephistowals – Faust (Liszt) en de Tovenaarsleerling (Dukas). -20:00 uur; Karin Strobos & Ernst Munneke (mezzosopraan/piano) met een semiscenisch programma 'Goethes vrouwen', over vrouwen die een belangrijke rol speelden in Goethes leven en werk.

Vanwege de RIVM-regels is het verplicht om van tevoren een kaartje te kopen. Ook is het aantal beschikbare kaarten beperkt. Wie liever niet komt, maar wel graag zou luisteren, kan ook een kaartje kopen om thuis via TV of computer de live-streaming te volgen. Er wordt dan een link toegezonden waarmee de concerten thuis te bekijken zijn, en ook nog een maand lang zijn terug te zien. Mensen die een "gewoon" kaartje kopen, krijgen het livestreamkaartje er gratis bij.

Meer informatie: www.festivalviamusica.nl / info@festivalviamusica.nl / 0320-227718.

Pianist Tobias Borsboom speelt 'Goethes werk op muziek'. (Foto: Ronald Knapp)