Feestelijke opening Esplanade gaat niet door

23 september 2020 15:20

STAD CENTRUM - De vernieuwde Esplanade zou komend weekend feestelijk in gebruik worden genomen. Vandaag hebben de organiserende partijen echter besloten alle geplande activiteiten te annuleren vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen in het land.

De organisatie, die bestaat uit de ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA), Almere City Marketing en de Gemeente Almere, heeft dit besluit op eigen initiatief genomen. "Het aantal coronabesmettingen neemt landelijk weer toe. Daarom hebben wij als organisatie vandaag in goed overleg besloten de activiteiten dit weekend niet door te laten gaan", licht Martin Ort, directeur van de OVSA, het besluit toe. "Hoewel aan alle veiligheidseisen en 1,5 meter-maatregelen was voldaan, hebben we zelf onze verantwoordelijkheid genomen. De veiligheid van de bezoekers aan het centrum staat altijd voorop. Daarom gaan de activiteiten dit weekend helaas niet door."

Sindsdien de heropening van de Esplanade hebben veel bezoekers het plein al bewonderd en informeel in gebruik genomen. Komend weekend zou de officiële opening zijn met diverse muzikale, sportieve, culturele en watersportactiviteiten. Het is nog niet bekend of en wanneer de activiteiten op een later moment plaats zullen vinden. Alle deelnemers die zich hebben aangemeld voor een activiteit dit weekend, zullen persoonlijk op de hoogte gesteld worden van de annulering.

(Foto: Roxanne Overdijk)