FC Den Bosch troeft Almere City tactisch af

16 oktober 2020 09:05

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Almere City heeft donderdagavond verzuimd de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie te pakken. Na een sterke start en een 0-1 voorsprong op FC Den Bosch deden de Brabanders wat tactische aanpassingen raakten de Almeerders de grip op het spel kwijt. Het werd uiteindelijk 1-1.

In de eerste helft domineerde City de wedstrijd, na een kwartier leidde dat tot een doelpunt van Bouyaghlafen op aangeven van Faris Hammouti. Namens FC Den Bosch kreeg alleen Frank Sturing een levensgrote kans. Hij schoot de bal zo ongeveer vanuit de Almeerse doelmond naast. Op slag van rust was Anass Ahannach nog dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar zijn inzet, een listig lobje dat de keeper al gezien laat, werd miraculeus van de doellijn weggehaald.

Orde op zaken

Na de pauze stelde de thuisploeg snel orde op zaken. Rik Mulders schoot namens de blauw-witten hard richting doel en liep verdediger Frederik Helstrup de bal zelf het doel in, via zijn arm. De wedstrijd ging daarna gelijk op, de beste kansen waren echter voor de Brabanders.

Jammer, want Den Bosch is een laagvlieger en stiekem was gehoopt op een overwinning voor Almere en het innemen van de koppositie.

Zondag speelt Almere City een nieuwe wedstrijd, ditmaal tegen Dordrecht. Daarna wacht de topper tegen NAC Breda dat door het gelijkspel van de Almeerders aan kop bleef.