Expositorium over zonne-energie geopend

19 april 2019 09:44

BUITEN CENTRUM - Hoe ziet een zonnepaneel er van dichtbij uit? Hoe kan een auto rijden op zonne-energie en hoe wordt stroom via de zon opgewekt? Antwoord op deze vragen krijgen kinderen, en andere geïnteresseerden, in het Expositorium van Zonnepark Zuyderzon in Buiten. Het expositorium is drie maanden lang gratis te bezoeken.


Kinderen kunnen er racen met zonne-autootjes of kijken naar de ‘Muur Van Apparatuur’ die tastbaar maakt hoeveel elektrische apparaten een gemiddeld huishouden heeft. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan de campagne van Zonnepark Zuyderzon, door een poster te maken.
Het Expositorium is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur. Scholen, BSO’s en andere organisaties kunnen op afspraak buiten de reguliere openingstijden langskomen. Het Expositorium bevindt zich op Baltimoreplein 106 in Buiten (vlak bij de bibliotheek en tegenover de Action).
Zuyderzon Almere is een samenwerkingsverband van grondstoffen- en energiebedrijf HVC en Sunwatt en De Groene Reus die samen op bedrijventerrein De Vaart het grootste zonnepark van Flevoland realiseren: Zonnepark Zuyderzon Almere.

Gerelateerd

Garagebox
HV Almere
X