Explosief gevonden in Eilandenbuurt - incidentrijk weekend

11 oktober 2020 20:00

EILANDENBUURT - In de Fijistraat in de Eilandenbuurt is zondagochtend een explosief gevonden. De omgeving is inmiddels weer vrijgegeven. Het was één van de incidenten dit weekeinde.

De politie, brandweer, ambulance en EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) zijn ter plaatse voor onderzoek. Volgens een woordvoerder van de politie lag het object buiten en zijn er uit voorzorg meerdere woningen ontruimd. Ook burgemeester Weerwind is ter plaatse geweest en heeft zich laten informeren over de situatie. Inmiddels is het voorwerp, naar verluidt een handgranaat, veiliggesteld. De politie is op zoek naar getuigen die vannacht iets gezien hebben.

Vrijdag

Het begon vrijdag met een grote politieactie op bedrijventerrein De Vaart waar in een bedrijf spullen stonden opgesteld voor de productie van Chrystal Meth. Vrijdagavond werd de vestiging van Kruidvat in Haven overvallen.

Poort

In Poort werd een woning aan de Lancelotstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten. De politie meldt dan een man op een scooter is gevlucht.

Burgemeester

Burgemeester Franc Weerwind is zondag zowel in Poort als in de Eilandenbuurt poolshoogte komen nemen en spreekt van 'ontoelaatbare incidenten'. "Met omwonenden in gesprek gegaan en door de hulpdiensten bijgesproken. Groot respect voor het werk dat ze verzetten", meldt hij in een tweet.