Evert Aldewereld ambassadeur 5000stappen

04 augustus 2019 11:30

BUITEN – Evert Aldewereld wil Almeerders aan het wandelen krijgen. Omdat wandelen gezond en leuk is. Via het wandelinitiatief 5000stappen wil hij Almeerders enthousiasmeren voor de wandelsport.


De 46-jarige inwoner van Landgoederenbuurt wandelt zelf al van jongs af aan. Hij deed een aantal keer mee met de Apeldoornse vierdaagse en liep mee om met War Child een wereldrecord te vestigen door duizend meter op blote voeten over het ijs te lopen. Deze ice-challenge is opgenomen in het Guinness Book of Records.
Sinds kort geeft hij wandelclinics en geeft hij begeleiding bij het initiatief 5000stappen, dat hij leerde kennen via een foldertje bij zijn fysiotherapeut. Om zijn groep goed te begeleiden heeft Evert het certificaat Wandeltrainer 1 behaald bij de Koninklijke Nederlandse Wandelbond en is in maart 2019 de Wandelgroep Eilandenbuurt gestart die iedere maandag om 19.00 uur vanuit het EveNaarHuis vertrekt.


5000stappen


De stichting 5000stappen is voor Almeerders die graag willen wandelen, maar dat niet alleen willen doen. In de stad zijn inmiddels verschillende wandelgroepen actief die wekelijks 5000 stappen zetten. Na afloop van de wandeltocht is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Iedereen kan meedoen.
Ook Evert is enthousiast over 5000stappen. Hij vindt het gezellig om vrijblijvend en laagdrempelig samen te wandelen met buurtgenoten. Evert houdt regelmatig presentaties over het wandelinitiatief. Hij deed dit recent bijvoorbeeld voor de Weight Watchers en er volgen meer presentaties. Zijn wens is dat 5000stappen het wandelbegrip wordt binnen Almere en omgeving.
Wie mee wil doen met Evert is iedere maandag om 19 uur welkom bij het EveNaarHuis in Buiten voor een wandeling in het mooie Almere Buiten. Deelname kost slechts 1 euro per persoon. Meer informatie is te vinden op www.5000stappen.nl of stuur een mail naar Evert@5000stappen.nl.

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
HV Almere
X