Evenementenstrand Almeerderstrand wordt uitgebreid

20 mei 2020 19:00

POORT/DUIN – Het Almeerderstrand wordt opnieuw ingericht. Het zuidelijke deel van het strand, dat langs de A6 ligt, wordt daarbij met 7,8 hectare uitgebreid. Dit biedt volgens de gemeente Almere meer mogelijkheden voor recreatie en (grootschalige) evenementen.

Evenementen

Dit jaar is anders dan anders, maar normaal gesproken vinden op het Almeerderstrand jaarlijks zowel kleinschalige als grotere evenementen plaats, zoals Strandfestival Zand of de Libelle Zomerweek. Met de uitbreiding van het strand kunnen daar volgens de gemeente Almere (grootschalige) evenementen worden georganiseerd. Dit wordt in samenhang bekeken met het bestemmingsplan kustzone Poort Buitendijks. Eventuele effecten van de coronamaatregelen worden hierin ook meegenomen.

Voorzieningen

Ook ontstaat door de uitbreiding volgens de gemeente meer ruimte om delen van het strand effectiever te kunnen gebruiken. Op deze delen worden de komende jaren verschillende voorzieningen aangelegd, zoals fietsenstallingen, toiletten, verkleedruimtes en douches. Andere delen van het strand zullen meer gericht zijn op op wandelen en uitwaaien.

De herinrichting betreft overigens niet Strandbad Duin, maar alleen het zuidelijk deel van het Almeerderstrand dat aan de A6 grenst.

Werkzaamheden

De werkzaamheden gaan in de week van 8 juni van start en zullen een aantal maanden duren. De verwachting is dat begin volgend jaar het nieuwe strand gebruikt kan worden. Ook de bereikbaarheid van het Almeerderstrand vanaf station Almere Poort wordt verbeterd voor voetgangers en fietsers, inclusief goede bewegwijzering.

Normaal gesproken vinden er jaarlijks diverse evenementen plaats op het Almeerderstrand, zoals Summerpark. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)