Esplanade klaar voor evenementenseizoen

01 april 2011 05:00

STAD CENTRUM - De Esplanade is geasfalteerd en klaar voor het evenementenseizoen, dat 1 april van start gaat. De 'mediterrane uitstraling' die de Esplanade had met grind, gaf te veel overlast door het opwaaien van stof. Pogingen om dit op te lossen met het aanbrengen van waterglas, een laag die het gruis vast moest houden, hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom koos het college nu voor asfalt.


De toplaag van het nieuwe asfalt is zandkleurig, precies zoals de stedenbouwkundige ooit voor de Esplanade had bedacht. De Esplanade is bedoeld als een plein in mediterrane sfeer. De halfverharding deed al een beetje denken aan een Zuidfrans pleintje, waar oude mannen jeu de boules spelen in de schaduw van de bomen. Met deze kleur asfalt zijn de problemen van het opwaaiend zand verholpen, maar houdt het wat betreft de kleur wel de gewenste uitstraling.
Voor het aanbrengen van deze kleur asfalt zijn alle machines grondig schoongemaakt, om te voorkomen dat het zwart van de onderliggende lagen asfalt door het zandkleurige asfalt zou komen. Ook voor de aannemer was dit een bijzondere klus.
Vanaf maandag 17 maart is de aannemer bezig geweest met het asfalteren van het plein bij de schouwburg en het Weerwater. Later volgen er nog bomen op het plein.
De kosten van 280.000 euro worden betaald uit het budget voor groot onderhoud Stadscentrum.

Meepraten over dit onderwerp? Reageer!

De stelling van deze week is 'Ik vind het asfalt op de Esplanade een verbetering'. Bent u het hiermee eens of juist niet? We horen het graag via www.almeredezeweek.nl of via een e-mail aan de redactie: redactie@almeredezeweek.nl.