ESBI Huis over pand 't Krullevaartje:"Een gebouw met een andere inhoud en ruimte"

05 november 2008 08:00

ALMERE - "Tijdens een bezoek aan het nieuwe kinderdagverblijf 't Krullevaartje viel mij van ver af al de andere vorm op van het gebouw. Aan de buitenzijde is geen rechte hoek te bekennen."


Dat zegt Hans Jansen van ESBI Huis uit Vroomshoop. " Zelfs de kozijnen hebben allerlei vormen met als kenmerk dat ze zijn ontworpen met het principe van de gulden snede. De menselijke maat en het welbevinden van de mensen in en rondom het gebouw vormen de voornaamste uitgangspunten van deze zogenaamde 'organische' bouw."
Jansen: "Een enthousiaste directeur, de heer Will Kort, vertelt dat er eigenlijk alleen maar plannen waren om een nieuw kinderdagverblijf te bouwen. Wel hadden we voor ogen dat we iets anders dan 'gewoon rechte vormen' wilden hebben. Een bepaalde vorm en inhoud in overeenstemming met onze antroposofische levensvisie. Het is dan 2003. Al snel kwam men bij ESBI Huis uit Vroomshoop uit. Zij luisterden goed naar onze wensen en samen met de architect resulteerde dat in een heel fraai ontwerp dat medio juni 2008 geleidt heeft tot dit gebouw. Het kinderdagverblijf heeft op de begane grond twee ruimtes voor verticale groepen van 0 tot 4 jarigen. Op de eerste verdieping is een ruimte voor kleuters van 3 tot 4 jaar en een ruimte voor naschoolse opvang. Op zich nu nog redelijk te overzien, maar het gebouw is feitelijk alweer te klein, gezien de grote belangstelling."
't Krullevaartje
Carel Willinklaan 108
1328 LJ ALMERE
036-5239835
opvang@krullevaartje.nl