Ernstige verkeershinder A1

23 maart 2011 06:00

REGIO - Rijkswaterstaat voert in het weekend van 25 tot 28 maart werkzaamheden uit aan de A1 tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Diemen die tot ernstige verkeershinder leiden. Er wordt een spitsstrook aangelegd en er vindt grootschalig onderhoud plaats aan het asfalt, de verlichting en de signalering.


Hierdoor is het traject Watergraafsmeer-Diemen in beide weekenden in de richting Almere/Amersfoort volledig afgesloten. Weggebruikers moeten bij knooppunt Diemen rekening houden met minder rijstroken, een snelheidsbeperking van 70 km/uur en extra reistijd. Gele borden en dynamische informatiepanelen geven de omleidingsroutes aan.

Verkeerssituatie

De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 25 maart 22.00 uur tot maandag 28 maart 05.00 uur. Hierdoor is de A1 in de richting Almere/Amersfoort, inclusief de afrit Diemen Noord (1) en de op- en afrit Diemen (2), volledig afgesloten. Het verkeer vanuit Amsterdam/Schiphol richting Amersfoort/Oost-Nederland wordt omgeleid via de A2 en de A12. Het verkeer richting Almere/Lelystad/'t Gooi rijdt via de A2 en de A9.

Alternatief vervoer

Om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, biedt Rijkswaterstaat in samenwerking met Connexxion en NS alternatief vervoer aan in de vorm van het vanAnaarBeter-kaartje. Kaartjes voor de bus zijn voor 2 euro (retour) te koop bij de buschauffeur en zijn gedurende één dag geldig op de buslijnen 101, 110, 152, 157 en 158. De vanAnaarBeter-treinkaartjes zijn zaterdag 26 en zondag 27 maart geldig op het traject Hilversum - Amsterdam/Schiphol. Kaartjes voor de trein zijn voor 2,50 euro (retour, 2e klas) te koop bij de NS-kaartjesautomaat op het station onder de knop 'acties/evenementen' en zijn één dag geldig.
Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/A1A6 voor de exacte beschikbaarheid en de trajecten waarop het vervoer per bus en trein met een vanAnaarBeter-kaartje wordt aangeboden.