Enthousiasme bij bedrijfsleven voor profbasketbal is groot

26 juli 2020 11:00

Door Marcel Beijer

ALMERE – De kans dat er komend seizoen in Almere weer kan worden genoten van profbasketbal is een flinke stap dichterbij gekomen. Nadat voorzitter Rinus Balvert van Almere Pioneers in deze krant bekend maakte dat de basketbalbond de deur voor Almere openzet, is het bedrijfsleven flink enthousiast geraakt.

.

Om een jaar lang mee te kunnen doen aan de Dutch Basketbal League moet de organisatie minimaal 150.000 euro op tafel leggen. Volgens Balvert is daarvan al bijna de helft toegezegd, al dan niet officieel. Misschien nog wel belangrijker dan dat is het enthousiasme dat bij de bedrijven en organisaties leeft.

Bun Holding

Een van die organisaties is de firma Bun Holding. "Wij omarmen dit initiatief van harte", zegt eigenaar Jan Bun. "We sponsoren verschillende topverenigingen in Almere zoals de hockeyclub en Almere City FC, maar ook tennis. Dit initiatief past daar goed in. Het is mooi als er in Almere topsport te zien is. We helpen deze clubs niet alleen financieel, maar geven ze ook toegang tot ons zakelijke netwerk. Voor Almere Basketball hebben we dat ook toegezegd."

Balvert is blij met die steun en merkt ook enthousiasme bij directeur John Bes van Almere City FC. "De voetbalclub wil graag aanjager zijn om in Almere een topsportklimaat te creëren en biedt ons aan om in hun keuken de kunst af te kijken. Zij hebben immers al een stevige businessclub. Daar mogen we deel van uitmaken. Niet om te gaan flyeren, maar wel om contacten te leggen. Dat is natuurlijk ook goud waard."

Enthousiasme

Daarnaast zijn er nog diverse toezeggingen van grotere en kleinere bedrijven die nog niet officieel met dat nieuws naar buiten willen komen. "Maar ook daar proef ik enthousiasme", zegt Balvert. Hij moet het minimale bedrag van 150.000 euro uiterlijk 1 september gegarandeerd hebben. "Dat leek vier weken geleden bijna onmogelijk. Maar in een korte twee weken gaan we aardig richting de helft van dat bedrag. Dat is bijzonder hoopgevend."

Pioneers

Balvert, en mede-bestuurslid Friedjof van der Linden, gaven eerder in deze krant al aan dat het profteam in het eerste seizoen geen rol van betekenis zal spelen. Maar met deze flitsstart kan wel de basis worden gelegd voor een stevige organisatie op langere termijn. De bedoeling is om de banden met Almere Pioneers aan te blijven houden zodat talenten de kans krijgen om door te stoten naar het profteam. Organisatorisch komt de proforganisatie echter volledig los te staan van Almere Pioneers. Om dat te onderstrepen wordt met de voorlopige bedrijfsnaam 'Almere Basketball' gewerkt. Balvert: "Onder die naam hebben we nu ook een pagina op LinkedIn aangemaakt en gaan we ook via social media bedrijven van onze plannen op de hoogte brengen."

Profbasketball in Almere lijkt een stapje dichterbij te komen. (Archieffoto: Fred Rotgans)