Enith Brigitha voorlopig niet in Wall of Fame

08 mei 2019 13:08

POORT – De gemeente is niet van plan op korte termijn een plekje vrij te maken in de ‘Wall of Fame’ van Almeerse Topsporters. Bij de onthulling, vorige maand, had de commissie die de sporters selecteren de iconische zwemster ‘niet in het vizier’.

 

 

Het college laat dat weten aan de fractie van D66 dat, na aanleiding van publicatie in deze krant, vragen had gesteld over het ontbreken van de in Almer woonachtige zwemster die meerder keren Nederlands Kampioen werd en – als eerste gekleurde zwemster -  Olympisch brons veroverde in een deelnemersveld met Oost-Duitse zwemsters die (zo bleek later) doping hadden gebruikt.
‘De commissie die de sporters heeft geselecteerd die in aanmerking zouden kunnen komen voor de Wall of Fame, had Enith Brigitha niet in het vizier’, zo laat het college D66 weten. Van een vergissing zou geen sprake zijn.
‘Bij de opening van de Wall of Fame is aangegeven dat deze niet volledig is, maar nadrukkelijk ruimte biedt voor uitbreiding.’
Het college ziet het ontbreken van Enith Brigitha niet als een diskwalificatie van haar sportieve prestaties. ‘De commissie besluit van de zomer over het toevoegen van enkele sporters, waaronder mevrouw Brigitha.’

X