Eerste palen Kievitsland de grond in

17 december 2018 09:02

OOSTERWOLD – Na een voorbereidingstijd van meer dan een jaar gingen vorige week de eerste palen de grond in voor het project Kievitsland in Oosterwold. Hiermee ging de bouw officieel van start. Een feestelijk moment voor de toekomstige bewoners.


De betrokkenen hadden een kortere voorbereidingstijd vanzelfsprekend ook wenselijk gevonden echter bouwen in Oosterwold is complexer dan de bouwpraktijk elders. Anders dan gebruikelijk dienen de toekomstige bewoners van Oosterwold alle aspecten van de bouw en inrichting van het gebied zelf te regelen. Zij zijn dus niet enkel verantwoordelijk voor het tot stand komen van een woning maar dienen ook zelf allerlei nutsvoorzieningen te verzorgen en de omliggende gronden in te richten. Met name voor dit inrichten van het gebied gelden in Oosterwold ook nog eens extra uitgebreide richtlijnen ten aanzien van groenontwikkeling, stadslandbouw en duurzaamheid.
Het voordeel van het project ‘Kievitsland’ is dat de gehele coördinatie van deze veelzijdige ontwikkeling door een enkele partij uit handen wordt genomen en de opdrachtgevers zodoende de mogelijkheid wordt geboden goede, betaalbare woningen te realiseren in dit bijzondere gebied. Aan de verscheidenheid van de te realiseren woningen is te zien dat, ondanks deze centrale coördinatie, de individuele invloed op de plannen maximaal is geweest, geheel in de geest van de filosofie achter het project Oosterwold.

Gerelateerd

EHBT
HV Almere
X