Eerste paal Bonifatiuskerk Muziekwijk geslagen

23 mei 2019 08:32

Door Marcel Beijer
MUZIEKWIJK – Onder grote belangstelling is woensdagmiddag de eerste paal geslagen van de nieuwe Rooms-Katholieke Bonifatiuskerk in Muziekwijk. Het is landelijk een unieke gebeurtenis omdat overal in het land katholieke kerken moeten sluiten. In Almere is juist een toename van katholieken.


De kerk verrijst op de hoek van de Contrabasweg en Youri Egorovweg in Muziekwijk. Afgelopen zondag hadden kinderen van de kerk de eerste heipaal feestelijk beschilderd. Pastor Raymond Maas had de eer de kleurrijke paal de grond in te slaan.
Even daarvoor had pastoor Sander Koppers met wijwater de bouwplaats gezegend en ook Gods’ steun gevraagd voor de werklieden die het kerkgebouw vanaf nu gaan opbouwen. Daarna ging hij voor in gebed.

Bijzonder

Koppers benadrukte nog maar eens hoe bijzonder het is dat in Nederland een nieuwe RK-kerk wordt gebouwd. Momenteel maakt de Bonifatiusparochie gebruik van kerkcentrum De Lichtboog, dat ook gebruikt wordt door niet-katholieken. In de nieuwe kerk kunnen de gelovigen hun eigen geloofsbeleving, met alle rituelen die daarbij horen, ervaren.
Dat het aantal katholieken in Almere toeneemt, heeft vooral te maken met de snelle groei van het aantal inwoners. Daar zitten ook mensen uit landen bij waar het RK-geloof nog volop wordt beleefd.
Strawinsky

Het kerkgebouw is ontworpen door architect Jurgen Boonstra van RHDHV Architecten en wordt uitgevoerd door Reimert Bouw uit Almere.
De kerk krijgt een klassieke bouw, zonder toren. Aan de wand komt een 72-meter lang kunstwerk van Théodore Strawinsky dat is overgenomen uit een gesloopte kerk in Almelo. De verwachting is dat over een jaar het kerkgebouw in gebruik kan worden genomen. De bisschop zal het pand dan officieel inzegenen.

Gerelateerd