Eerste Nederlandse ecologische basisschool in Nobelhorst

29 november 2019 09:12

NOBELHORST - Stichting Prisma Almere bouwt samen met de gemeente Almere in de wijk Nobelhorst het eerste ecologische schoolgebouw voor basisschoolleerlingen in Nederland.

Leerlingen sloegen donderdagmiddag gezamenlijk met Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, de eerste paal op het nog kale terrein. 

Basisschool De Verwondering zit nu in een tijdelijk gebouw en het volledig ecologische nieuwe gebouw komt ook in Nobelhorst, het stadsdorp van Almere. Duurzaam onderwijs staat er centraal. "Het mooie van dit ontwerp is dat het gebouw op zich al tot onderwijs leidt" , aldus de directie van De Verwondering. "Diverse elementen in het gebouw en de omgeving leiden tot verwondering. Kinderen kunnen zelfs in het gebouw van De Verwondering de natuur echt ervaren." In het gebouw zijn nauurlijke aspecten terug te vinden en bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo zijn er onder andere ‘groene’ wanden, een bladnerfstructuur voor het dak en er wordt volledig in hout gebouwd.

Het gebouw biedt volop ruimte om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur. Zo kunnen de leerlingen spelen met het regenwater dat vanaf het dak via een spuwer op het speelterrein terecht komt. Ook komt er een openluchtlokaal met een moestuin en kippen.

Gerelateerd

X