Een wereld van verschil

30 maart 2011 05:00

ALMERE - Export en import bieden nieuwe afzetkansen, maar die zijn alleen maar te benutten als ondernemers beslagen ten ijs komen. Veilig en verantwoord zakendoen is daarbij het uitgangspunt. De Kamers van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland en Midden-Nederland spelen hier op in, en organiseren donderdag 7 april de Internationale Handelsdag.


De Internationale Handelsdag focust zich op drie sectoren, ICT-, Food- (en foodprocessing) en Mode- & Textielbranche. Elke sector heeft een apart programma. Actueel, en gericht op ervaren importeurs en exporteurs. Ondernemers horen alles over trends en ontwikkelingen in de export, cloud computing, outsourcing van ICT naar India, exportkansen voor de foodsector naar Duitsland en China, nieuwe Incoterms 2010 en knelpunten bij de im- en export van mode en textiel.


Netwerken

Tijdens de Internationale Handelsdag staat netwerken centraal, dit jaar via een interactief badgesysteem. Bij aanmelding maken ondernemers een profiel aan met hun netwerkwensen. Op het netwerkplein komen ze hierdoor direct en makkelijk in contact met de gewenste collega-ondernemers.
De Internationale Handelsdag vindt donderdag 7 april plaats van 15.30 tot 21.00 uur in DeFabrique in Utrecht. Meer informatie over het programma, de onderwerpen en aanmelden via www.kvk.nl/ihddefabrique.