Drukke, maar veilige opening terrassen

02 juni 2020 11:10

ALMERE – Het was gisteren sinds lange tijd weer een gezellige, maar veilige, drukte in Almere. Vanaf 12 uur mocht de horeca na maanden gesloten te zijn weer haar deuren openen. Mede dankzij het uitnodigende weer waren de terrassen overal in Almere helemaal vol, uiteraard met de nodige aanpassingen.

Het was duidelijk zichtbaar dat Almeerders het terras hadden gemist en dankbaar gebruik maakten van de mogelijkheid om weer gezellig in de buitenlucht van een drankje en een hapje te genieten. Ook de horecaondernemers waren blij hun gasten weer te mogen ontvangen. Een van de bezoekers op de terrassen was wethouder Veeningen van Economische Zaken. Op Twitter liet zij weten: "Fijn dat we weer mogen. Rondje gelopen en natuurlijk terrasje gepakt in Almere Centrum. Hoop gezelligheid. Op afstand, maar wel met grotere terrassen. Trots op deze ondernemers en bezoekers. Samen maken we dit mogelijk."

Roze tape

Wethouder Veeningen maakte samen met Martin Ort (directeur van de Ondernemersvereniging Stadshart Almere) een rondje langs de drukbezochte terrassen. Daarbij was goed te zien dat de ondernemers maatregelen hadden genomen om de afstand goed te kunnen bewaken. Met roze afplaktape was voor iedereen duidelijk waar wel en niet een drankje genuttigd kon worden.

Afgelopen week stemde de gemeente in met een voorstel vanuit de horeca waardoor de terrassen meer ruimte kregen, langere openingstijden kunnen hanteren en bovendien het terrassenseizoen mogen verlengen tot 1 november.

Foto 1: Een toost op de opening van de terrassen. (Foto: aangeleverd).

Foto 2: Volle terrassen op de Grote Markt. (Foto: Fred Rotgans).

Foto 3: Bezoekers hielden zich goed aan de maatregelen. (Foto: aangeleverd).

Foto 4: Maaike Veeningen (wethouder EZ) en Martin Ort (directeur OVSA) maakten een rondje langs de terrassen. (Foto: Fred Rotgans).

Foto 5: Met roze tape waren de terrassen duidelijk afgekaderd. (Foto: Fred Rotgans).