Drone verzamelt ’s nachts plastic afval

08 januari 2019 09:59

ALMERE - Vier leerlingen van Het Almeers Talentenlab hebben de Changemaker Challenge Junior gewonnen met hun idee 'The Trashbird'. Ze willen een echte drone laten vliegen die automatisch plastic afval opruimt, maar daarvoor hebben ze wel sponsors nodig.


“We hebben een drone in de vorm van een vogel bedacht die in de nacht afval in speciale afvalbakken brengt zodat hij overdag kan opladen. Als een van die afvalbakken vol zit, sluit er een automatische deksel op de afvalbak. De drone weet dan dat die afvalbak vol zit en gaat naar een andere afvalbak. Speciale mensen krijgen dan ook een signaal op hun telefoon en die gaan het afval dan ophalen en recyclen. Van dat afval worden weer nieuwe spullen van gemaakt bijvoorbeeld… drones
Het begon met het idee van hun leraar om mee te doen aan de Changemaker Challenge. Milan, Demi,Ilse en Aimei hadden allemaal verschillende ideeën, en door deze samen te brengen was het idee voor 'The Trashbird' geboren. Ze zonden hun idee in naar de jury's van de Challenge. Vervolgens stonden ze in de finale waar ze met elkaar hun prototype ontworpen. Ze presenteerde hun idee aan de jury's. Die waren erg onder de indruk. Daardoor wonnen ze de Challenge.
Meehelpen om het trashbirdproject werkelijkheid te laten worden… Trashbirdsponsoor@gmail.com
Nog meer informatie zoek dan op internet op ‘Changemaker challange junior trash bird’ dan

Gerelateerd

HV Almere
Kringloop
X