Drie filmprojecten geselecteerd voor Avond van de Almeerse Film

20 juli 2020 11:55

ALMERE – Drie filmprojecten zijn geselecteerd voor de Avond van de Almeerse film 2020. Onder begeleiding werken zij gezamenlijk aan hun plannen voor een vijf minuten durende korte film. Onderdeel daarvan is een crowdfunding die inmiddels is gestart via Cinecrowd.

"De samenkomsten van de teams zijn mooie en creatieve momenten. Ik verwacht dan ook drie mooie korte films met een nog mooier maakproces", vertelt Floris Parlevliet van de Stichting Almere Film. "Het filmen zelf zal beginnen wanneer de crowdfunds zijn afgelopen. Dat is op 5 augustus." De geselecteerde filmprojecten zijn Ammunitie, Pakketbestellers en De man die stiekem een gewei had.

Ammunitie

Ammunitie, een film van Joeri Mol en Demi Heijne, gaat over een jongen die in het verleden seksueel is misbruikt. Hij ontwikkelde het complexe PtsD, maar probeert dit te verbergen. Dit zet steeds meer druk op zijn leven, maar vooral op zijn relatie. "Vanuit mijn eigen persoonlijke ervaring is het voor mij belangrijk om dit verhaal te vertellen. Deze film is een manier om dit beladen onderwerp bespreekbaar te maken", aldus Joeri. "Dit is mijn eerste film die ik ga maken onder begeleiding van de Avond van Almeerse Film. Ik ben super enthousiast en zó dankbaar voor deze kans om zoveel te leren."

Pakketbestellers

Pakketbestellers is een film van Erwin Eijpe over bewijsdrang en afwijzing. De kijkers volgen de gedachten van Paco. Hij is een 26 jarige eenzame pakketbezorger die op zoek is naar warmte en affectie bij zijn vaste klanten. Hij wordt verliefd op een van hen, maar als zij verhuist wordt hij een tiran. "Ik heb zelf ook te maken met elementen die invloed hebben op hoe ik mijn werk ervaar", aldus Eijpe over de motivitatie voor zijn allereerste korte film. "Ook merk ik dat er in mijn omgeving sprake is van eenzaamheid, juist ook bij mensen die veel vrienden en familie om hun heen hebben."

De man die stiekem een gewei had

De man die stiekem een gewei had is een korte film over een man met een gigantisch geheim die zichzelf op een onverwachte manier leert te accepteren. Regisseur Quint den Enting en producent Faye Bezemer werken vaak samen met een vast team voor het 48Hour Film Project. Voor de Avond van de Almeerse film hebben zij dit team aangevuld met bevriende makers uit Almere. "We staan te popelen om weer een aantal gezellige setavonturen te beleven met deze bijzondere groep mensen."

De films worden eind dit jaar op de Avond van de Almeerse Film vertoond, waarna een deskundige jury de winnaar kiest. Die mag de Almeerse filmprijs De Gouden Wilg in ontvangst nemen. Kijk voor meer informatie op www.avondvandealmeersefilm.nl

De drie teams maken kans op de Almeerse filmprijs De Gouden Wilg. (Foto: aangeleverd)