Doek valt voor Almere Regatta

16 november 2020 09:15

HAVEN – De Almere Regatta houdt op te bestaan. Na negen succesvolle edities van 2011 tot 2019 zijn er een aantal oorzaken waardoor het organiseren van de Almere Regatta onmogelijk wordt. Dit meldt de Belgische website clubracer.be. Er wordt gekeken naar een nieuw evenement.

Volgens Henk Kuiper van watersportvereniging Flevomare zijn een aantal oorzaken aan te wijzen voor het stoppen van de Regatta. Zo is het elk jaar weer een puzzel om een geschikte datum te vinden omdat er voor en na de zomervakantie veel belangrijke wedstrijden zijn. Na de maand mei gaan de waterplanten een negatieve rol spelen, waardoor deelnemers wegblijven. Ook werd het voor de organisatie steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en deed het overlijden van 'kartrekker' Leo van Raam zich ook gelden. Binnen de club is het moeilijk mensen te vinden die het stokje kunnen overnemen. Tot slot liepen ook de deelnemersaantallen lopen terug in de belangrijke ORC-klasse vanwege vergrijzing of omdat boten met kleinere bemanning gaan varen.

Nieuw evenement

Het bestuur en wedstrijdcommissie van WSV Flevomare beraden zich op een nieuw en kleinschaliger evenement, louter voor leden en ligplaatshouders van Marina Muiderzand.

Uiteraard blijven de Woensdagavondwedstrijden en de 4-uren van Flevomare op de agenda staan en zal Flevomare ook betrokken blijven bij de organisatie van de Pampus Regatta.

Kuiper laat weten dat WSV Flevomare met gepaste trots terugkijkt op de negen keer dat de Almere Regatta is gehouden.

Gerelateerd

Omroep Flevoland
Interger Vastgoed