Directeur Ultimum staat stoel af aan scholier Amir

23 januari 2020 10:29

ALMERE - Algemeen directeur Rodrigo Soto Escamilla staat vandaag voor een dag zijn stoel af aan een leerling van het vmbo. Dat doet hij in het kader van de zesde editie van het door JINC georganiseerde ‘Baas van Morgen’. De Almeerse leerling Amir mag zich vandaag voor een dag de directeur van Ultimum noemen.

De jonge baas Amir staat een spannende dag te wachten. Zo zal de directeur hem ophalen met een speciale auto om samen naar kantoor te rijden. Bij aankomst op kantoor zal de nieuwe baas Amir worden rondgeleid op kantoor en uitleg krijgen over Ultimum en haar afdelingen. Hierna gaat hij, samen met het Management Team, aan de slag met een aantal van de nieuwste (internationale) ontwikkelingen waar Ultimum op dit moment mee bezig is, zoals bijvoorbeeld een nieuwe 24/7 Cybersecuritydienst. Tussen de middag wordt er gezellig gezamenlijk geluncht met een grote groep collega’s, zoals gebruikelijk is bij Ultimum. Samen met de Marketing- en communicatieverantwoordelijke maakt de Baas van Morgen een korte presentatie om terugkoppeling te geven aan de baas van vandaag, Rodrigo. Na deze terugkoppeling vertrekken de bazen samen naar de (JINC) Baas van Morgen conferentie om te netwerken met alle andere bazen.

 

JINC
Rodrigo Soto Escamilla heeft er zin in.“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ontzettend belangrijk voor Ultimum, vandaar dat we veel voor goede doelen doen en met verschillende partners graag ons steentje bijdragen aan diverse projecten die iets terug doen voor de maatschappij. Als vader van drie kinderen heb ik een extra zwak voor organisaties en goede doelen die zich inzetten voor kinderen. JINC is er daar een van. Zij zetten zich specifiek in voor kinderen die ongeacht hun talent of intelligentie kansen mislopen. Het lijkt ons geweldig als we Amir, maar ook andere kinderen, hiermee die kansen te kunnen bieden”.

 

Rolmodellen
Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft bijvoorbeeld minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij of zij verder ook is.