Directeur: ‘Floriade krijgt toch een kabelbaan’

14 juni 2019 11:00

Door Marcel Beijer
ALMERE – De Floriade Expo 2022 krijgt toch een kabelbaan. Dat heeft directeur Peter Verdaasdonk onlangs gezegd tijdens een vergadering van het Bureau International des Expositions (BIE) dat de licentie heeft gegeven aan Almere.


Verdaasdonk legde de toehoorders uit hoe de wereldtuinbouwtentoonstelling in de markt wordt gezet. Daarbij gaf hij aan dat er ook een kabelbaan kan komen. Dat blijkt uit een verslag van de vergadering dat gepubliceerd is op de website van BIE.

 

'Niet realistisch'
In maart liet het college nog weten dat een kabelbaan ‘niet realistisch’ is. De kosten van aanleg zijn te hoog en te weinig mensen zouden ervan gebruik maken omdat er voldoende alternatieven voor vervoer zijn, zoals bussen en een watertaxi.

 

In gesprek
Woordvoerder Jacqueline Stokman van de Floriade Expo 2022 wil tegenover deze krant niet bevestigen dat Verdaasdonk zich zo stellig over de komst van een kabelbaan heeft uitgelaten. “Er zijn over de Floriade uiteraard connecties met nationale en internationale partners en dan doen zich soms nieuwe mogelijkheden voor. Als organisatie willen we een zo mooi mogelijk evenement neerzetten en een kabelbaan zou daar mooi in passen om bijvoorbeeld een mooi uitzichtpunt te creëren. We zijn daarover inderdaad met een leverancier in gesprek, maar de handtekening is nog niet gezet. Pas als dat definitief is maken we dat officieel bekend. Zover is het dus nog niet.”