Deliveroo bezorgers zoeken naar vermiste personen

01 september 2020 10:30

ALMERE – Deliveroo gaat een unieke samenwerking met AMBER Alert aan, bezorgers tonen in de maand september afbeeldingen van vermiste personen op hun bezorgtas, waaronder Leon de la Croix uit Almere.

Vandaag starten Deliveroo, AMBER Alert en de Nationale Politie de landelijke campagne 'Ride to Find'. In de campagne worden Deliveroo bezorgers opgeroepen om uit te kijken naar vermiste personen met als doel hen zo snel mogelijk te herenigen met hun naasten. Het is wereldwijd de eerste keer ooit dat Deliveroo bezorgers vanuit hun app uitkijken naar vermiste kinderen in gevaar. Ook rijden ze gedurende de hele maand september rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen om aandacht te vragen voor cold cases.

Deliveroo bezorgers in heel Nederland rijden de hele maand september met posters op hun tassen. Met deze posters vragen zij aandacht voor AMBER Alert en vier specifieke vermissingszaken, waaronder in Almere Leon de la Croix uit Almere (26) die sinds 27 februari 2017 vermist wordt. Het vermoeden bestaat dat hij naar het Caribisch gebied of Zuid-Oost-Azië is vertrokken.

Aandacht

Aandacht voor langdurige vermissingen blijft belangrijk. Volgens de Nationale Politie hebben mensen vaak nog informatie en tips over deze onopgeloste vermissingszaken. Zelfs zonder het te beseffen. Daarom rijden meer dan 180 bezorgers in maar liefst 18 steden gedurende de hele maand september rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen. Deliveroo hoopt zo de Nationale Politie te kunnen helpen aan een doorbraak in cold cases.
Wie informatie heeft over Leon de la Croix kan contact opnemen met de Politie Midden Nederland - 088 - 167 71 11

Bezorgers rijden met het portret van Leon de la Croix. (Foto: aangeleverd)