Dekker Almere scoort opnieuw 8-0 tegen TFS'57

16 maart 2011 06:00

PARKWIJK - Dekker Almere, de eredivisie van de Badminton Vereniging Almere, heeft zaterdagavond 12 maart de thuiswedstrijd tegen TFS'57 uit Bergen op Zoom, onder het toeziend oog van de wethouder sport René Peeters, met 8-0 gewonnen. Enige weken terug won Dekker Almere ook de uitwedstrijd tegen TFS'57 met dezelfde cijfers.


In feite was het een wedstrijd zonder enig belang, want Dekker Almere zou altijd derde blijven en TFS was al gedegradeerd. Alvorens de wedstrijd begon, werden spelers en begeleiders van Dekker Almere in de bloemen gezet wegens het bereiken van de play-offs. Dekker Almere kon niet beschikken over Josephine Wentholt, die in Berlijn mee deed aan de German Open, maar zij werd adequaat vervangen door Iris Putters van Forza Almere en het jeugdige talent, de 15-jarige Manon Sibbald.
Dave Khodabux en Jeroen van Moorst speelden het mannendubbel tegen Onno Quick en Simon van Opstal. Beide koppels maakten er een leuke partij van, waarin ze technische hoogstandjes lieten zien en die in twee games (21-15 en 21-19) werd gewonnen door het Almeerse duo.
De referee Albert Valentijn en de scheidsen Alie Nanning en Joke Renckens hadden een rustige avond. Er viel geen onvertogen woord tijdens de wedstrijd. Wel hadden er best iets meer toeschouwers kunnen zijn.
Met de 8-0 overwinning passeerden de Almeerders op de ranglijst de magische grens van honderd behaalde wedstrijdpunten. Eerder deden dat al Duinwijck en Van Zundert Velo.
Dekker Almere gaat als voorbereiding op de eerste play-offwedstrijd in trainingskamp. Niet naar de Canarische eilanden, dat vond de penningmeester iets te begrotelijk, maar naar het voormalige Zuiderzee-eiland Schokland, dat op de werelderfgoedlijst staat en zeer de moeite waard is.