Definitieve licentie voor profbasketball Almere Sailors

24 september 2020 09:00

ALMERE – Vanaf aankomend seizoen is in Almere weer topbasketball te bewonderen. Almere Sailors, de nieuwe professionele basketbalvereniging, heeft de definitieve licentie voor het seizoen 2020-2021 toegekend gekregen. De verkoop van seizoenskaarten is gestart.

Pas 2,5 maand geleden begon een groep Almeerse enthousiastelingen onder leiding van Rinus Balvert (voorzitter) en Mark Jonker (hoofd commercie) aan het initiatief om in twee maanden tijd topbasketbal terug te brengen naar de provincie Flevoland. Het leek een onmogelijke opgave, maar al snel haakte het bedrijfsleven aan en werd de voorlopige licentie verkregen. Nu de licentie is toegezegd, gaat de Almere Sailors hard aan het werk om de interne organisatie definitief ingericht te krijgen. Los van de bestuursorganisatie zal vooral veel aandacht uitgaan naar

het werven van vrijwilligers om de wedstrijddagen een hele mooie invulling te geven. Rustig verder bouwen aan een sterke toekomst. Met het behalen van de definitieve licentie gaat Almere Sailors toewerken naar een sterke basketballorganisatie die impact heeft in het Nederlandse basketball. Rinus Balvert: "We gaan nu rustig bouwen aan een goed geöliede machine die in de loop van de tijd een zodanige omvang moet krijgen dat we de weg naar de top van het Nederlands basketball kunnen doorlopen. Onze ambities reiken veel verder dan mee mogen doen."

Seizoenkaarten

Op de website www.almeresailors.nl zijn inmiddels de seizoenskaarten vanaf 70 euro te koop. Met de seizoenkaart is er de verzekering van een plek in het Topsportcentrum waar de wedstrijden gespeeld worden. Het gaat daarbij zowel om thuiswedstrijden in de competitie, eventuele Europese competitie, de basketball Cup (excl. finale) en Play Offs.