Debat over Almeers onderwijs

23 maart 2011 06:00

STAD CENTRUM - De bibliotheek aan het Stadhuisplein organiseert elke vierde vrijdag van de maand om 17.30 uur een debat over Almeerse onderwerpen: Heftig! De debatten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Op 25 maart is het onderwerp zwakke scholen.


Een derde van de Almeerse basisscholen presteert volgens de Onderwijsinspectie zwak tot zeer zwak. Landelijk is dat een op de zeven scholen. De snelle groei en onvoldoende professionaliteit bij de leerkrachten zouden oorzaak zijn van de ondermaatse Almeerse prestaties. In januari maakte de gemeente Almere bekend samen met de schoolbesturen aan de slag te gaan om de kwaliteit te verbeteren. Doel: in 2014 geen zwakke scholen meer in Almere.
Tijdens het debat gaan wethouder René Peeters, Pieter Hogenbirk van het Helen Parkhurst, John van de Vegt van de Almeerse Scholen Groep, Riet Uitleg van basisschool de Wierwinde en Tineke Werkhoven van OBS De Kameleon, met elkaar in gesprek over oorzaken en oplossingen. Het debat wordt geleid door Elisabeth van den Hoogen (BNR Radio / Omroep Flevoland).