'De smaak van Flevoland', culinaire ode aan de provincie

13 augustus 2019 06:28

ALMERE - Flevo Campus organiseert op zaterdag 31 augustus van 09.30 uur tot 14.30 uur het gratis evenement ‘Vier de smaak van Flevoland!’ Een festijn op de Stadsboerderij Almere, waar de smaak van Flevoland door bekende lokale chefs op het bord van de bezoekers wordt gebracht.


Onder meer Nadia Zerouali en Gerhard Flantua koken een Flevolands gerecht. Verder is er van alles te zien, te doen en te beleven op deze dag. Liefhebbers kunnen luisteren naar lezingen, op foodtour of wildplukexcursie gaan en de kunst afkijken bij topchefs; de smaak van Flevoland is een feestje voor alle zintuigen. Gratis tickets zijn beschikbaar via smaakvanflevoland.nl.

Smaak


De afgelopen twee jaar is er binnen Flevo Campus, de wetenschappelijke verzamelplek voor stedelijke voedselinnovatie, intensief onderzoek gedaan naar de vraag: hoe smaakt Flevoland? Flevo Campus organiseert dit festijn als een ode aan de pioniersprovincie. Aan de boeren, de chefs, de ondernemers én de consumenten die samen de smaak van Flevoland bepalen.

Producten


Welke producten en smaken definiëren de pioniersprovincie? Samen met smaakmakers als Nadia Zerouali organiseerde Flevo Campus in 2018 voor het eerst de Summer School waaruit ‘de smaak van Flevoland’ moest voortkomen. 25 jonge professionals dachten samen met chefs, boeren en producenten na over smaak en gingen met elkaar op zoek naar de typische smaak van Flevoland. Flevoland smaakt natuurlijk naar de aardappels, uien, kip en andere landbouwproducten waar de pioniersprovincie groot mee is geworden. Maar Flevoland smaakt ook naar de roti, pannenkoeken en couscous die de diverse bewoners van de provincie ‘s avonds op tafel zetten.

Almeerse wildernis


‘Vier de smaak van Flevoland!’ vindt plaats op zaterdag 31 augustus, van 09.30 tot 14.30 uur, op de Stadsboerderij Almere (Kemphaanpad 14). Op het festival zijn strippenkaarten te koop waarmee tegen een vriendelijke prijs drie gerechten van Flevolandse chefkoks geproefd kunnen worden. Naast proeven en eten zijn er volop activiteiten te doen, ook voor kinderen.

Gerelateerd

123inkt
Arbodienstverlening 2.0