De sappige zomerfruitweken

03 juli 2007 08:00

ALMERE - Nu de zomer is gearriveerd is het ook tijd voor dat heerlijke sappige zomerfruit. Vol smaak en vitamines. Bij de groenteman is alle soorten zomerfruit te vinden.

Door Wilma van Hoeven


Fluwelige rozerode frambozen, rode bessen met dat tintelend frisse zuurtje, prachtige donkerpaarse bramen vol zoet sap en sappige kersen. Zomerfruit is pure verwennerij. En nog gezond ook!
Recept voor wentelteefjes met zomerfruit

Ontbijthapje of toetje voor 4-6 personen
250 gram aardbeien
200 gram rode bessen
100 gram blauwe bessen
100 gram frambozen
4 eetlepels witte basterdsuiker
1 klein of half stokbrood
2 eieren
1 1/2 dl volle melk
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder
30-40 gram boter
Was het zomerfruit (op de frambozen na). Ontkroon de aardbeien en snijd ze in de lengte in vieren. Houd 4 kleine bessentakjes apart, ris de rest. Meng het fruit, op de 4 bessentakjes na, met 2 eetlepels basterdsuiker.
Snijd het stokbrood in 12 schuine sneetjes van 1 cm dikte. Klop in een kom de eieren met melk, vanillesuiker, de rest van de basterdsuiker en kaneelpoeder los. Schep de stokbroodsneetjes hierin om en laat ze weken, zodat al het vocht wordt opgenomen.
Smelt de helft van de boter in een koekenpan en leg hierin zoveel mogelijk sneetjes brood. Bak ze op halfhoog vuur onderop droog en bruin, keer ze en bak de andere kant goudbruin. Bak zo de rest van de sneetjes brood ook goudbruin. Verdeel de broodsneetjes over vier of zes borden, schep het fruit erbij. Bestuif de borden met poedersuiker, met behulp van een zeefje.