De Roef weer in gebruik als hoofdkantoor festival Enter

05 september 2019 12:57

HAVEN – De Roef, een van de oudste gebouwen van Almere, is weer in gebruik. Na twee jaar leegstand is het pand nu het pop-up hoofdkantoor voor Enter Almere Haven. Dit nieuwe wijkfestival wordt op 5, 6 en 7 juni 2020 georganiseerd in Haven Centrum, de Wierden, Laren, Meenten en Grienden.

 

De Roef is het oudste gebouw van Almere Haven en heeft talloze functies gehad. De pioniers in Haven hadden in het begin weinig keuze in uitgaansgelegenheden. Wie in Almere wilde uitgaan was aangewezen op café-restaurant De Roef dat gevestigd was in het pand aan de Kerkgracht. De Roef was tegelijkertijd ook een kerk, een buurthuis en een theater.

 

Corrosia Theater, Expo & Film heeft het pand nu ingericht als pop-up hoofdkantoor voor Enter Almere Haven. Ook zullen er in De Roef kleine culturele activiteiten plaatsvinden zoals exposities of mini-concerten. Tijdens het Haven Festival op zaterdag 7 september zijn Lourens Formsma en Anne Marije Wilmink van het Enter festival aanwezig om te vertellen wat het festival inhoudt en wat je kunt doen.

 

Enter Almere Haven

Bij Enter Almere Haven spelen buurtbewoners de belangrijkste rol. Samen kiest de buurt uit een aanbod aan theater, dans, muziek en beeldende kunst wat er op de festivals te zien zal zijn. Woon jij in de bovengenoemde wijken en lijkt het je leuk om samen met andere buurtbewoners een zomers wijkfestival te organiseren? Dan kun je meedoen. Wil je op de een of andere manier meewerken, ken je mensen die dit geweldig zouden vinden of heb je een mooi idee voor het festival, loop dan op zaterdagmiddag 7 september tijdens het Almere Haven Festival binnen in De Roef. Als je zaterdag niet kunt komen, maar wel mee wilt doen of op de hoogte blijven, mail Lourens en Anne Marije dan op: enter@corossia.nl.

Gerelateerd

123inkt
Arbodienstverlening 2.0