De Max Kartcentrum definitief van de baan

21 augustus 2018 06:20

Door Marcel Beijer
POORT – De plannen voor het kartcentrum ‘De Max’ in Poort zijn definitief van de baan. Dat zeggen de initiatiefnemers die eind 2016 al vergevorderde plannen presenteerden. De verwachting was toen dat het kartcentrum in september 2017 de deuren zou openen aan de Neonweg 120. Dat is uiteindelijk niet gelukt.


‘Wij hebben besloten om de stekker er definitief uit te trekken’, laat één van de initiatiefnemers desgevraagd weten. ‘Jammer genoeg kregen we het werkkapitaal niet rond’.
Het nieuws over de vergevorderde plannen voor het kartcentrum (deze krant publiceerde dat op 5 december 2016) leidde destijds tot groot enthousiasme bij fans, toeleveranciers en ook de gemeente. De indoor kartbaan in Poort zou met 1.638 meter het langste parcours van Europa krijgen. Er zou gebruik worden gemaakt van elektrische karts. Ook zou het complex onderdak bieden aan een lasergame-arena en acht bowlingbanen.
Beide initiatiefnemers waren bovendien niet over één nacht ijs gegaan. Er was voldoende grond voor een gezonde bedrijfsvoering. Ook de investeringskosten van 4,5 miljoen euro zouden volledig gedekt zijn. Dat bleek in de praktijk dus niet zo te zijn. Vanwege een gebrek aan werkkapitaal is de stekker er nu definitief uitgetrokken.

X