De Floriade Fotowedstrijd: breng de groene stad in beeld

13 maart 2019 12:39

ALMERE - De Floriade Fotowedstrijd is van start gegaan. Tot en met 15 mei kunnen Almeerders hun Floriadefoto insturen en mooie prijzen winnen.


Growing Green Cities luidt het thema van de Floriade in Almere in 2022. Hoe groen is Almere al en hoe veel groener kan het worden? Hoe wordt in Almere invulling gegeven aan de thema’s groen, voedsel, energie en gezondheid? De foto die je maakt hoeft niet in Almere gemaakt te worden. Want wellicht dat op een andere plek in Nederland of in de wereld de opgave van het realiseren van de Groene Stad van de Toekomst in beeld te brengen is. Natuur, architectuur, water, groen, energie, heel veel onderwerpen zijn te koppelen aan Floriade Almere 2022.
Ga naar www.floriadefotowedstrijd.nl en upload maximaal drie foto’s van maximaal 10 MB. Voordat deze zichtbaar worden op de site, beslist de moderator of ze geldig zijn. Een vakjury onder leiding van wethouder Loes Ypma gaat zich buigen over alle inzendingen. Tien foto’s zal zij nomineren. Vervolgens mag het publiek bepalen wie zich winnaar Floriade Fotowedstrijd 2019 mag noemen.
De foto komt in 2022 te hangen in het Almerepaviljoen tijdens de expo in 2022. En de maker van de foto krijgt een camera ter waarde van ongeveer 850 euro. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Floriade Festival op 15/16 juni 2019.
Er zijn twee categorieën: één categorie voor jongeren tot en met 18 jaar en één categorie voor iedereen vanaf 19 jaar.
Meer informatie: www.floriadefotowedstrijd.nl

X