Dakloze lerares Dukdalf heeft nu dak boven het hoofd

21 mei 2019 12:16

Almeerse bevolking schoot massaal te hulp

Door Robert Mienstra

ALMERE – Dunja Quené (22), de lerares van De Dukdalf die dakloos was geworden, heeft weer een woning. “Na het artikel in de krant zochten zoveel Almeerders met mij contact die mij wilden helpen. Het was hartverwarmend. En nu heb ik een heerlijke woning. Dankzij een van die Almeerders.”


Quené raakte dakloos na een woningbrand. “Ik leef vanuit mijn koffer”, zei ze in de krant. De redactie kreeg talloze mailtjes en telefoontjes van inwoners die Quené wilden helpen. “Het is zo belangrijk dat leerkrachten hun werk goed kunnen doen”, zei een van hen, “daar hoort toch een dak boven je hoofd bij. Ik heb een zolderverdieping beschikbaar.”

Superfijn


Uiteindelijk koos Quené voor een woning die ze aangeboden kreeg vlak bij haar school in de Regenboogbuurt. “Er kwam een mevrouw de school binnen lopen. Die zei dat ze woonruimte voor me had. Dat was zo superfijn. Heerlijk dat ik nu vlak bij school woon. Ik ga meteen met mijn vriend samenwonen. Die laat nu een studentenwoning achter waar weer een andere student in kan gaan wonen.”
Quené pleit er voor dat er een platform in Almere komt waar woonruimte-aanbieders en studenten en leerkrachten met elkaar een match kunnen maken voor woonruimte. ”In mijn geval bleek dat een artikel in de krant beter werkt dan Woningnet. Misschien kan een platform helpen.”

Gerelateerd