D66 botst met eigen college over tijdelijke woningbouw

30 juni 2020 08:55

ALMERE – De fractie van D66 is niet blij dat het college voor tijdelijke woningbouw alleen wil kijken naar het Annapark bij Stedenwijk. D66 maakt zelf deel uit van het college.

"De nood onder de doelgroep die snel een woning wil is enorm groot", zegt Michaël Busby . Het gaat om Almeerders die nu nergens terecht kunnen. Jonge mensen, bijvoorbeeld die nog steeds bij hun ouders wonen maar dolgraag op zichzelf willen wonen in Almere daar moet nu echt een oplossing voor komen. De tijd van aarzelen is voorbij."

Daarmee botst de fractie met het college waar het zelf deel van uitmaakt. Het college schrijft dat zij de voor-en nadelen heeft bekeken voor het realiseren van tijdelijke woningen op vier plekken in de stad. Naast het Annapark ging dat ook om een locatie nabij bedrijventerrein De Binderij, een zone langs de Tussenring en de omgeving van openluchttheater Vis a Vis.

Busby: "Dat alleen het Annapark in aanmerking komt is veel te mager. We willen dat het college zich meer inspant. Op de andere locaties zijn tijdelijke woningen juridisch mogelijk, denken wij, dus kijk daar creatief naar en kom met een oplossing. Bouwen van flexibele woningen kan snel en is belangrijk om de acute nood deels op te lossen."

Vanavond praat de gemeenteraad over dit voorstel, alsmede talloze andere voorstellen op het gebied van woningbouw.

Tijdelijke woningbouw, zoals hier op het Odeonpark in Stad, moet op meer plekken kunnen, stelt D66 (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)