Cultuurfonds Almere viert vijfjarig bestaan

18 november 2020 08:25

ALMERE – Cultuurfonds Almere bestaat vijf jaar. Op 20 november wordt dit jubileum gevierd met een feestelijke livestream. Hierin wordt met vertrekkend secretaris Jos van Bussel teruggeblikt op de resultaten van de afgelopen vijf jaar. Samen met wethouder Hilde van Garderen wordt er vooruitgekeken naar de toekomst.

Het stimuleringsfonds presenteert ook nieuwe financieringsmogelijkheden voor Almeerse cultuurmakers en lanceert een nieuwe website. Jan-Melle Liscaljet, directeur en cultuurmakelaar van Cultuurfonds Almere vertelt: "De cultuursector heeft het in verband met de coronacrisis zwaar te verduren. Het is daarom fijn dat we samen met de gemeente Almere de sector een boost kunnen blijven geven. Ook met alle nieuwe mogelijkheden die we gaan bieden." Naast de bestaande komen er nieuwe financieringsmogelijkheden bij, die onder andere gericht zijn op de amateurkunst én culturele projecten op en rondom de Floriade. Ook komen er speciale coaching vouchers, waardoor organisaties de ruimte krijgen om zich onder begeleiding verder te ontwikkelen. Op de nieuwe website van het stimuleringsfonds, die ook op 20 november gelanceerd wordt, staan alle nieuwe mogelijkheden beschreven.

Cultuurfonds Almere gaat ook graag in gesprek met Almeerse makers. "Neem vooral contact met ons op, we denken mee", aldus marketeer Sanne Kooiman. Mail naar Cultuurfonds Almere via info@cultuurfondsalmere.nl.

Lancering vieren

De lancering van de website en de financieringsmogelijkheden sluiten aan op het streven van Cultuurfonds Almere om zich in te zetten voor het verbinden, versterken en verbreden van de cultuursector in Almere. Liscaljet: "We willen dit moment en onze visie voor de komende periode graag samen met de stad vieren. Helaas niet fysiek met al onze samenwerkingspartners, maar dat maakt het zeker niet minder speciaal."

Op 20 november tussen 16.00 en 17.00 uur is de livestream te volgen via YouTube. De livestreamlink is beschikbaar via de sociale media kanalen van Cultuurfonds Almere.

Cultuurfonds Almere ondersteunt Almeerse cultuurmakers, zoals singersongwriter Gitta de Ridder. (Foto: aangeleverd)