Cruijff-foto van Friedländer krijgt ereplek bij Kamp Seedorf

30 november 2018 14:42

Door Petra Onderwater
ALMERE –Kamp Seedorf heeft één van de Johan Cruijff-foto's van fotograaf Bob Friedländer gekocht. "De plaat heeft een ereplekje gekregen in ons atelier, naast het originele voetbalbroekje van Maradona”, vertelt Clyde van het (anonieme) Almeerse straatkunstcollectief.


“Een aantal van ons is fanatiek Ajax-supporter en kent daarnaast Bob Friedländer persoonlijk. We zagen zijn expositie met Cruijff-foto’s in Café op 2 en het leek ons wel heel tof om één van deze foto’s op te hangen in ons atelier,” aldus Clyde. “De keuze viel op de foto van Cruijff’s terugkeer bij Ajax. Dat was toch wel een kippenvelmoment én het is een prachtige plaat.”
Friedländer kwam zijn foto persoonlijk langsbrengen bij Kamp Seedorf, waar hij hem ook nog even signeerde. “We zijn er blij mee! Ons atelier is echt een soort rariteitenkabinet. We hebben ook een hele verzameling voetbalshirts hangen, maar bijvoorbeeld ook een persoonlijke brief van Eberhard van der Laan, die wij hebben geportretteerd toen bekend werd dat hij ongeneselijk ziek was. Maar we mistten nog een foto van dé persfotograaf van Almere, daar is nu verandering in gekomen.”

X