Corona-proof genieten bij theater Vis à Vis

10 september 2020 16:35

ALMERE – Met zo'n 150 bezoekers op de banken lijkt het een rustige avond bij Vis à Vis, toch speelt het Almeerse theatergezelschap de voorstelling ROBOT voor een uitverkochte tribune. "Waar normaal gesproken 720 personen kunnen plaatsnemen, ontvangen wij nu tussen de 135 en 195 bezoekers, afhankelijk van de samenstelling van de huishoudens", vertelt Mascha Selhorst van Vis à Vis.

De sfeer is er niet minder door. Het publiek geniet zichtbaar. Er wordt gelachen en er klinken bewonderende oh's en ah's, vooral tijdens de spectaculaire finale. De spelers nemen het enthousiaste applaus na afloop net zo dankbaar in ontvangst als altijd. "We zijn al blij dat dit weer kan en dat ons terrein na maanden weer tot leven is gekomen", aldus Selhorst. "Maar we kunnen zo natuurlijk niet tot in lengte van dagen doorgaan. Dat is financieel niet haalbaar. Samen met de gemeente, provincie en andere gezelschappen zijn we dan ook bezig met een stevige lobby richting Den Haag, om toch steun van het Rijk te krijgen."

Ondanks een positieve beoordeling heeft het landelijke Fonds Podiumkunsten namelijk geen subsidiebudget beschikbaar voor de Almeerse gezelschappen, waaronder Vis à Vis.

Theaterspektakel ROBOT

Met steun van diverse partners, fondsen en sponsoren kan Vis à Vis in elk geval tot en met 27 september het theaterspektakel ROBOT weer spelen. "We hebben alle veiligheidsmaatregelen genomen om ons publiek weer te kunnen ontvangen. Op onze ruime buitentribune kunnen bezoekers op anderhalve meter afstand veilig van onze voorstelling genieten", aldus Selhorst.

Ook in de voorstelling zelf wordt creatief ingespeeld op de huidige situatie. Zo geeft robot Shiney geen hand, maar een elleboogje. "Het was niet moeilijk om ons te laten inspireren door de corona-pandemie. Onze voorstelling speelde zich al af in de toekomst, waarin zorgrobots gemeengoed zijn. Je kunt je voorstellen dat onze personages al met heel wat soortgelijke pandemieën te stellen hebben gehad en daar inmiddels hun weg in hebben gevonden."

Diner-ROBOX

Cateraar De Laurier vond een mooie oplossing voor het dinerbuffet dat in deze tijd niet mogelijk is. Bezoekers kunnen een zogenoemde ROBOX bestellen en afhalen. "Een vijfgangendiner in een doos, als een smakelijk verrassingspakket", vertelt cateraar Zoë. Zij liet zich hiervoor inspireren door de Zuiderzee. "Het menu is samengesteld uit verse, lokale producten uit de Flevopolder en er is voor ieder wat wils: rundvlees, kip, vegetarisch, veganistisch of een kindermenu." Ook mensen die de voorstelling niet bezoeken zijn vrij om op het terrein van Vis à Vis coronaproof te komen dineren.

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.visavis.nl

Passend in deze tijd geven de personages elkaar een elleboogje in plaats van een hand. (Foto: Almere DEZE WEEK)