Controle schimmelwoningen uitgesteld

04 november 2020 10:00

REGENBOOGBUURT – Het door de SP aangekondigde buurtonderzoek op schimmelwoningen in de Regenboogbuurt is uitgesteld. Oorzaak is de aangescherpte coronamaatregelen.

Na alarmerende berichten van huurders in de Regenboogbuurt over schimmel in hun woningen startte SP in januari een buurtonderzoek. Vooral in een appartementencomplex van woningcorporatie GoedeStede werden woningen aangetroffen met ernstige schimmelvorming. Vervolgens heeft de SP een oproep gedaan aan alle Almeerse huurders om schimmelproblemen in hun sociale huurwoning te melden aan de SP Almere. In totaal kwamen er enkele tientallen meldingen die de partij bundelde tot een 'zwartboek'. GoedeStede heeft toentertijd toegezegd de woningen voor eind september te gaan inspecteren.

Bouwkundig onderzoek

Intussen liet GoedeStede, op aandringen van de SP, een bouwkundig onderzoek uitvoeren. In oktober zouden GoedeStede en de SP terugkeren naar het appartementencomplex in de Regenboogbuurt om een vervolg buurtonderzoek te doen. Dit om de resultaten van de inspecties en onderhoudsbeurten te bespreken, maar ook om bewoners door middel van een brochure te informeren over het ontstaan en voorkomen van schimmel. Wegens de verslechtering van de situatie rondom het coronavirus is nu besloten dit fysieke bezoek voorlopig uit te stellen.

De SP gaat begin november ook in gesprek met woningbouwcorporaties Ymere en De Alliantie over de schimmelmeldingen die zijn binnengekomen over hun woningen na de oproep eerder dit jaar. Ook hier zal gezocht worden naar een effectieve samenwerking tussen beide partijen en indien noodzakelijk het oplossen van problemen.