Concert Mkhitar Ghazaryan start van crowdfunding voor vleugel

14 juni 2019 12:41

BUITEN - Pianist Mkhitar Ghazaryan heeft een bijzonder concert gegeven in kerkcentrum De Drieklank in Buiten. Niet alleen vierde hij daarmee zijn verjaardag, het was ook de start van een crowdfunding voor een speciaal verjaardagscadeau: een vleugel.


Mkhitar Ghazaryan komt uit Armenië en vluchtte in 2011 met zijn gezin naar Nederland. Hij begon met piano spelen toen hij 13 jaar was en het was de droom van zijn ouders dat hij concertpianist zou worden. Ghazaryan gelooft sterk in de kracht van muziek en beschouwt muziek als iets van God, met wie hij de luisteraar in contact wil brengen. Hij gaf als asielzoeker eerder een concert in De Drieklank. Nu, met een status en het diploma van het Conservatorium op zak, wilde hij met het afgelopen concert de kerk bedanken voor de ruimte die hij daar altijd krijgt om te studeren op de piano. Zelf heeft hij slechts ruimte voor een keyboard.
Het verjaardagsconcert van Ghazaryan was tevens het startsein voor een crowdfunding om een vleugel voor hem bij elkaar te sparen. De kerk heeft toegezegd plek te willen bieden voor dit instrument. De piano mocht van de huidige eigenaar al in de kerk staan om tijdens het concert bespeeld te worden. Het instrument stond met een grote strik eromheen klaar voor de jarige pianist. Met de crowdfunding is inmiddels bijna 2000 euro bij elkaar gebracht. Er wordt nog doorgespaard tot het streefbedrag van 4500 euro. Wie de crowdfunding wil steunen kan een mail sturen naar cor.scherrewitz@gmail.com.

Tour

Vrijdag 14 juni geeft Ghazaryan een concert in het Pianolamuseum in Amsterdam. Dit is de start van een tour met zijn verhaal en pianospel langs verschillende concertzalen in Nederland. Meer informatie: www.mkhitarghazaryan.nl.

Gerelateerd

Arbodienstverlening 2.0
123inkt