Complotdenker: 'Achter Corona zit een wereldcomplot'

26 oktober 2020 08:50

Door Robert Mienstra

ALMERE – Carla van Maanen werd getriggerd door het artikel van de voorpagina van vorige week waarin Ed Blind verhaalde over zijn coronaziekte. "Duizenden wetenschappers over de hele wereld hebben onderzoek gedaan naar Corona en die kwamen tot de conclusie dat Corona niet ernstiger is dan andere griepvarianten", stelt Van Maanen. Covid is volgens haar een middel van de paar rijkste mensen om de wereldorde in handen te krijgen. Almere DEZE WEEK sprak met Van Maanen over haar inzichten die zij samen met de beweging Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin) uitdraagt. Ook bij demonstraties in Den Haag.

U werd getriggerd door het artikel over coronapatiënt Ed Blind op de voorpagina van onze krant van vorige week.

"Het is heel erg wat er met hem is gebeurd. Maar alles wordt tegenwoordig onder de dekmantel corona geschoven. Dat deze man zo ziek is geweest, kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld een onderliggende ziekte. Die zijn er altijd waardoor Covid zich verergert. Maurice de Hond heeft al tientallen keren uitgelegd wat Covid is. De arts Rob Elens had al in maart een medicatie tegen het virus, het hcq-middel, een pil. Dat is een wondermiddel dat ook tegen malaria helpt. In de media hoor ik dit soort argumenten niet, ook niet in uw krant. Iedereen wordt maar angst ingeboezemd, vreselijk."

Wat zit er volgens u achter Covid?

"Er zit een groot wereldcomplot achter. Overal worden dezelfde maatregelen genomen. Een aantal rijke mensen die probeert de hele mensheid onder controle te krijgen. Ze willen een gedisciplineerde wereldorde die door hen geleid wordt. Het gaat om alle landen die bij de WHO horen. Maar gelukkig worden er steeds meer 'complotgekkies' wakker. Daardoor zie je dat de WHO en de RIVM zich al gaan indekken. Uiteindelijk zie ik het als een derde wereldoorlog zonder kanonnen, een strategische oorlog. Mensen in de Tweede Wereldoorlog kwamen niet om omdat ze ongehoorzaam waren, maar gehoorzaam. Toen was het een ster, nu is het een mondkapje."

De media krijgen de schuld van de foutieve informatie over Covid. Hoe zit dat dan?

"Er wordt helemaal niets gedeeld. Bij Jinek worden er dingen uitgeknipt en zoals bij Lubach allerlei zaken aan elkaar geplakt. En dan worden we weer als completgekkies weggezet. Er is een enorme groep wetenschappers, artsen en specialisten die de wetenschappelijk bewezen waarheid naar buiten willen brengen, maar die niet gehoord wordt. Er zijn zat virologen die aantonen dat de cijfers van de RIVM niet kloppen. Bovendien is Van Dissel geen arts, maar een dierenarts. Dat journalisten bedreigd worden is niet netjes. Maar kijk eens hoe wij behandeld worden bij de demonstraties. We worden weggeslagen door de ME. Mij hebben ze ook met schilden weggeduwd. En dan worden we door de media als gekkies weggezet en ze schrijven het compleet anders dan dat wij het beleefd hebben."

Kan je weten dat je Covid hebt opgelopen?

"Dat is met alle griepvirussen het geval. Echt iedereen draagt Covid bij zich, de een meer dan de ander. Net als alle andere varianten van griepvirussen. Het is maar net hoe je in je vel zit. Bovendien worden alle griepsoorten op Covid19 gegooid. In Lombardije in Italië zijn 23.000 mensen gestorven aan het Covid-virus in drie weken. Uit onderzoek blijkt dat 99.6 procent van die oudere mensen allemaal in 2019 gevaccineerd waren met het griepvaccin. Het is dus geen toeval. Veel mensen met mij geloven dat dat met elkaar te maken heeft."

Bent u voor of tegen testen?

"Ik ben heel erg tegen testen. Die PCR-testen deugen ook al niet. Dat is al tientallen keren toegegeven. Ook alle regels kloppen niet. Kijk maar hoe Rutte zwalkte met de mondkapjes. Hoezo moeten we ons aan regeltjes houden als die steeds veranderen? Die mondkapjes zijn bovendien ongezond."

Bent u voor of tegen vaccineren?

"Daar ben ik tegen. Kijk maar wat er in Lombardije is gebeurd. Het griepvaccin stond aan de basis van Covid."

Wat voor samenleving wil uw groep?

"We leven nu in een dictatuur, zo voelt dat voor mij. Ik geloof ook niet dat volgend jaar de verkiezingen doorgaan. Ik heb wel altijd gestemd. Het wereldcomplot gaat niet weg. De crisis moet nog veel erger worden om doel van dat wereldcomplot te bereiken. Alles wordt ons stukje bij beetje ontnomen. Ondergronds zijn we met een nieuwe partijen bezig die uitgaan van liefde en saamhorigheid. Ik wil een eerlijke democratie zonder al die regeltjes die niet kloppen."

Carla van Maanen: "Er zijn zat virologen die aantonen dat de cijfers van de RIVM niet kloppen."(Foto: Almere DEZE WEEK)