Commentaar - Leugens

26 September 2019 09:59

Het college van B&W is pas een ruim jaar onderweg en weer neemt een wethouder voortijdig afscheid. Na Herrema, Dijkstra, Haak-Griffioen en Lodders stapt Loes Ypma (PvdA) op. Ze meldde zich na de vakantie ziek. Via goed ingevoerde bronnen op het stadhuis wist deze krant al dat de kans groot was dat Ypma niet terug zou keren. Toch werd het aan alle kanten ontkend. De PvdA wist van niets, zeiden ze: ‘gewoon een griepje’. De woordvoerder van de gemeente sloot zich daarbij aan: ‘ze is ziek. Geen idee wanneer ze terugkomt.’

Het bleken keiharde, botte leugens. Want de gemeente wist dondersgoed dat Loes Ypma niet zou terugkeren.
Ypma, woonachtig in Woerden, vindt haar gezin belangrijker dan haar baan. Dat is een goede zaak. Maar tegelijkertijd weigerde ze naar Almere te verhuizen en had ze het als moeder zwaar met het op en neer reizen naar Almere. Dus meldt de PvdA nu in een officiële persverklaring: de batterij van Loes Ypma is leeg.
Dat gebeurt niet van de ene op de andere dag. Zowel de PvdA als de gemeente heeft de krant (en daarmee dus de Almeerders) keihard voorgelogen.
Dat is onbehoorlijk en onbetaamd. Bovendien druist het in tegen het uitgangspunt van dit college dat bij aanvang bezwoer dat het transparant wilde zijn.
Me hoela, het is een gesloten bastlon. Zowel bij de PvdA als bij de gemeente.

 

Marcel Beijer

X