Columbusschool krijgt bijzondere les van boswachter

01 september 2020 13:15

POORT – Groep 6C van de Columbusschool uit Poort heeft een wel heel bijzondere lesdag beleeft. In plaats van in hun vertrouwde klaslokaal onderwijs te volgen, kregen zij les in een exclusief buitenlokaal bij Stadslandgoed de Kemphaan. En dan niet gewoon van juf Josephine, maar van niemand minder dan boswachter Arjan Postma.

De boswachter dook letterlijk de natuur met de kinderen in om te leren over alles wat het Nederlandse landschap te bieden heeft. "De Nederlandse natuur is fantastisch en hierover leren is natuurlijk het leukst als je het ook echt kunt zien, voelen en ruiken", aldus boswachter Arjan Postma. "Daarom vind ik het geweldig om vandaag in dit buitenlokaal les te mogen geven. Ik hoop dat ik de kinderen met deze les net zo enthousiast kan maken over de natuur als dat ik ben."

Ontdekken

Ook adjunct-directeur van de Columbussschool Jet Lovink is enthousiast. "We vinden het belangrijk dat onze leerlingen niet alleen binnen in het klaslokaal les krijgen, maar ook regelmatig naar buiten gaan om de natuur met hun eigen ogen te zien en te ontdekken", vertelt Hovink. "En hoe kan dat nou beter dan les krijgen in het bos door een echte boswachter op deze zonnige nazomerdag."

Lesprogramma

De schoolles in de natuur is georganiseerd in samenwerking met supermarktketen PLUS, vanaf 6 september een nieuwe spaaractie lanceert: Buiten in Nederland. PLUS wil net boswachter Postma en Staatsbosbeheer kinderen meer leren over de Nederlandse natuur. Daarom heeft de supermarkt samen met Stichting NatuurWijs een educatief lesprogramma ontwikkeld voor basisscholen, als aanvulling op de actie.

Enthousiaste kinderen volgen de boswachter tijdens de buitenles. (Foto: aangeleverd).