Coffeeshop Meridiaanpark van de baan

16 maart 2018 09:26

Door Marcel Beijer
BUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de gemeenteraad donderdag in meerderheid besloten. Een alternatieve locatie is voorlopig niet te vinden.


Het college van Burgemeester en Wethouders zag de locatie bij het haventje aan het Meridiaanpark als enige optie om in het stadsdeel Buiten een coffeeshop te vestigen. De gemeenteraad had eerder besloten dat in ieder stadsdeel van Almere een plek moet zijn waar legaal wiet kan worden gekocht.
Het voornemen leidde tot grote onrust bij omwonenden. Zij vinden de locatie te dicht bij woonhuizen, het evenemententerrein, ROC en andere scholen liggen. Ze vrezen overlast, waardedaling van de huizen, de komst van hangjongeren en criminaliteit. Een opgestelde petitie leidde tot honderden steunbetuigingen.
De raad besloot donderdag van het voornemen af te zien. Het college zit nu met het probleem dat er in Buiten geen andere geschikte locatie te vinden is voor een coffeeshop. Vestiging daarvan moet immers aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag de coffeeshop niet te dicht bij scholen en woonhuizen worden gevestigd. Eerder werd om die reden al een locatie op Poldervlak afgeserveerd.
ChristenUnie en PVV probeerden de raad nog te bewegen om helemaal af te zien van de vestiging van een vierde coffeeshop, maar daar werd geen meerderheid voor gevonden.
Besloten werd om voorlopig de boel te laten zoals het is. Mocht zich de komende jaren in Buiten een situatie voordoen waarin vestiging wel mogelijk is, bijvoorbeeld wanneer een school verdwijnt, dan alsnog worden bekeken of de coffeeshop er kan komen.

Gerelateerd

EHBT
Rijbewijs in een dag
X