Clustering wijkteams zorgt niet voor vereiste bezuiniging

19 juni 2020 09:15

Door Marcel Beijer

ALMERE – Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad staat achter het plan om de zestien kleinere wijkteams in Almere terug te brengen tot tien grote. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

Eigenlijk gaat het om negen wijkteams. De tiende, bestemd voor Overgooi, Vogelhorst en Oosterwold, wordt een soort mobiel opererend team. Wethouder Roelie Bosch verzekerde dat de samenvoeging van de wijkteams niet leidt tot meer werkdruk. Het ziekteverzuim is bijzonder hoog bij de wijkteams. "Er komen steviger teams waar meer expertise bij elkaar komt te zitten. De medewerkers zijn er in ieder geval blij mee."
Ook de zorg voor bewoners wordt niet uitgekleed, volgens Bosch. "Die blijft dichtbij huis voor alle bewoners."
Lesley van Hilten (CDA) vroeg zich af of met de clustering van de wijkteams de vereiste bezuiniging van 0,4 miljoen is afgekaart. Dat is volgens Bosch niet het geval.
Aya Selman (PvdA) wilde weten waar de wethouder dan die vier ton vandaan wil halen. Bosch kon of wilde daar geen antwoord op geven.
Selman vond dat vreemd. "Dan vraagt u de raad om akkoord te gaan met een bezuiniging van 0,4 miljoen terwijl we nog niet eens weten waaróp er bezuinigd wordt."
Volgens Bosch heeft de gemeenteraad zich eerder al akkoord verklaard met die bezuiniging en zal het college in oktober met uitgewerkte plannen komen. "Er wacht ons wel een financiële uitdaging", stelde ze daarbij vast.

De wijkteams biedt hulp aan Almeerders, gericht op wijken. (Archieffoto: aangeleverd)

X